Zárszerviz | Bosszantó szomszéd

A zárszerviz szolgáltatásra akkor volt szükségünk, amikor a lakóközösség szót emelet az egyik lakó ellen. Egy társasház közös képviselője vagyok, és sajnos rendre akadnak ilyen problémák, amiket meg kell oldani.
Egy lakóközösségben mindig adódnak problémák. A lakók nagyon sok esetben nem értenek egyet közös kérdésekben és egymással sem igazán beszélnek. Azonban az a probléma, amit felvetettek ez egyik gyűlésen, az jogosnak bizonyult. Az egyik idősebb lakó úr ellene emeletek panaszt, miszerint rendszerint becsapja a lépcsőház ajtaját. Egy vasszerkezetről van szó, ami száz kilogramm felett van. Ha ez becsapódik, akkor annak bizony hangja van. Nem is akár milyen. Remeg az egész ház. A kisgyerekek felébrednek az alvásból, de mindenki nyugalmát megzavarja. És nem napi egy két alkalomról van szó, hanem többször is becsapja az ajtót egy nap. Erre a problémára hamar megoldást kellett találni, éppen ezért zárszerviz szolgáltatást vettünk igénybe.
Nem volt egyszerű feladat olyan céget találni, amelyik még aznap elintézi a munkát és kedvező áron dolgozik. Hiszen nem mindegy még egy ilyen nagy lakóközösségben sem az ár. Több céget is felhívtam és árajánlatot kértem. Az árajánlatokat megvitattam a lakókkal, akikkel közösen szavaztunk bizalmat ennek a cégnek. Már a telefonon is nagyon szimpatikusak voltak és kedvesek, de a helyszínen be is bizonyosodott, hogy szakemberek egytől egyig.

A zárszerviz szolgáltatás keretein belül egy lehetőség volt ennek a problémának a megoldására. Egy csapódás gátló szerkezet felszerelése. Az emberek ennek köszönhetően nem tudják becsapni az ajtót, mert az lassan zárul be. A becsapódás gátló között is kettő féle van. Az egyik 80 kg alatti ajtókra a másik pedig 80 kg feletti ajtókra van tervezve. a Mi esetünkben 100 kg feletti ajtóról volt szó, így a szerkezet ára valamennyivel drágább volt, érthető módon.

A zárszerviz szolgáltatás után a szomszéd, aki erőszeretettel becsapta az ajtót meglepődhetett az első találkozásnál. Mivel kamera van, felszerelve nem hiszem, hogy megmerné rongálni. Úgy gondolom, hogy nem kell neki sok idő és kitalál egy másik hobbit a szomszédok bosszantására.

Amennyiben a kedves bácsi úgy dönt, hogy valamilyen nyílászáró szerkezetet fog használni a bosszantásra, úgy a zárszerviz szolgáltatást fogjuk igénybe venni. Nagyon meg voltunk elégedve a munkával. Gyorsak, kedvesek és precízek. A szerkezetre pedig, amit beszereltek egy év garanciát vállalnak.

Ajánlom a zárszerviz szolgáltatást minden olyan embernek, akit ajtóval bosszant a szomszédja. 

Comments are closed.